Sledujte nás:

Sociálně terapeutické dílny Sokolov

std_sokolov_foto_popis_11zon

Kde nás najdete?

K. H. Borovského 1267, 356 01 Sokolov
Tel.: 352 668 385
Tel.: 727 827 446

Sociálně terapeutické dílny Sokolov se nacházejí ve středu města Sokolova poblíž hlavní pošty, nedaleko od autobusového i vlakového nádraží. V areálu dílen je prostorné parkoviště a před hlavním vchodem do dílen je vyhrazené parkoviště pro uživatele dílen.
Dílny sídlí v přízemí budovy Domova mládeže Střední školy živnostenské Sokolov v ulici K.H. Borovského 1267. Dílny jsou bezbariérové. Celková plocha dílen je cca 350 m². Prostor dílen je rozčleněn do jednotlivých samostatných pracovišť. Součástí dílen je sociální zázemí včetně šatny pro uživatele.

Dílny disponují následujícími pracovišti (dílnami), které jsou využívány pro pracovní, vzdělávací a výchovné činnosti:

  • pracoviště dřevo, kov, keramika – pracoviště je vybaveno masivními pracovními stoly, ručním i elektrickým nářadím, elektrickou pásovou pilou, stojanovou vrtačkou, stolní bruskou, pokosovou pilou, hoblovkou, soustruhem na dřevo, prostornou profesionální keramickou pecí a elektrickým hrnčířským kruhem, pracoviště je vybaveno klimatizací
  • aranžérská dílna – pracoviště je vybaveno ručním nářadím, tavnými pistolemi, vybavením na odlévání svíček a mýdel, elektrickou pájkou na výrobu šperků, vybavením na fusing, nářadím pro drátkování a pletení košíků 
  • textilní a šicí dílna – pracoviště je vybaveno dvěma elektrickými šicími stroji, obnitkovacím šicím strojem, automatickou pračkou, parní žehličkou s žehlícím prknem, nůžkami, vybavením pro ruční i strojové šití
  • zácvičná kuchyň – pracoviště je vybaveno běžným kuchyňským vybavením a kuchyňskými elektrickými spotřebiči – varná konev, mikrovlnná trouba, elektrický sporák, lednička, mraznička, myčka apod.
  • pracoviště výpočetní techniky – pracoviště je vybaveno počítači, tiskárnou a připojením na internet  

Dílny mají velkou jídelnu, která je vybavena dataprojektorem, počítačem a plátnem. Zde se pořádají přednášky, promítání filmů a společné akce. Uživatelé k pracovní činnosti využívají také zahradu, na které ve skleníku pěstují rajčata a okurky a na venkovních záhoncích byliny, zeleninu a jahody.

U hlavního vchodu do dílen je Obchůdek u Mateřídoušky, kde lze koupit výrobky sokolovských sociálně terapeutických dílen.

Tým sociálně terapeutických dílen Sokolov

Tým přímé péče

Bc. Martina Plaubová

vedoucí pracoviště
sociální pracovnice

Petra Levková

pracovnice v sociálních službách
zástupce vedoucí provozu

Michal Tutter

pracovník v sociálních službách

Helena Pelcová

vychovatelka

Mgr. Tereza Zaschkeová

vychovatelka

Bc. Kateřina Budínová

vychovatelka

Marcela Srbová

pracovnice v sociálních službách

Anna Kopčáková

pracovnice v sociálních službách

Ostatní pracovníci

Tomáš Vlasák

údržbář

Hana Högerová

péče o úklid

Daniel Krejčí

umělecký řezbář

Přihlášení