Sledujte nás:

Ohlédnutí za druhou polovinou roku 2021

Už docela dlouhou dobu jsme vás neinformovali o tom, jak jsme se proplétali nástrahami, událostmi a všemožnými zážitky roku 2021. Pojďme to nyní na jeho samém závěru napravit a ohlédnout se za těmi nejdůležitějšími a nejzajímavějšími body z letoška.

Naposledy jsme se s vámi loučili vzpomínkou na červnové akce. Léto a letní prázdniny jsme prožili celkem v poklidu – prostě takové piánko, pohoda a relax.

Hektičtější to začalo být v září, kdy jsme absolvovali hned několik besed v knihovně („Středovek“ nebo „Faraoni“), zúčastnili se tradiční charitativní akce Srdce slabším (letos na téma „Tanec“) nebo jsme v rámci události „Památky bez bariér“ navštívili zámek Kynžvart. Nechybělo ani nějaké to školení pro naše zaměstnance (např. prohlubovací kurz alternativní komunikace). Zajímavé bylo i posezení s Pavlem Bráborcem v městské knihovně Chodov nad jeho nově vydanou knihou „Život s postižením aneb průvodce po cestách hledání“ (k dostání u všech dobrých knihkupců nebo přímo u autora knihy i s jeho vlastnoručním podpisem!).

Než jsme se stihli rozkoukat, už tu byl říjen. Opět za námi přiletělo divadlo Letadlo a sehrálo nám představení „V korunách stromů“. Byli jsme si zaplavat ve varské KV Aréně. Jak je naším dobrým zvykem, hodně jsme besedovali („Knihtisk“ nebo „Král Artuš“). A i tento měsíc se naši zaměstnanci zdokonalovali ve své profesi (školení „Logopedická prevence“ nebo supervize k péči o klienty s poruchou autistického spektra z centra Nautis Praha). Teta Nikol si jako takovou třešničku připravila povídání o aromaterapii pro rodiče.

Listopad bohužel nezačal úplně šťastně, protože kvůli zhoršující se epidemiologické situaci jsme museli opět odložit oslavu 30. výročí založení denního stacionáře v Chodově. Je to sice mrzuté, ale věříme, že na jaře příštího roku se konečně dočkáme a vše si vynahradíme. Jinak ale ani v jedenáctém měsíci roku 2021 nebyla o zábavu nouze. Několikrát nás navštívil pan hajný Luboš se svojí fenkou Annie („Ený“) a bohatou zásobou paroží, aby nám pověděl o zajímavostech a krásách života v lese a umění vábit jeleny. Byla to paráda, smáli jsme se od začátku do konce. Taky nás v listopadu čekala prodejní výstava výrobků z našich sociálně terapeutických dílen v DDM Bludiště v Chodově. A měla značný úspěch, protože se skoro všechno prodalo. Ještě že jsme docela výkonní a vyrábíme toho dost! Zapomenout nechceme ani na super zajímavou projekci v takovém docela velkém stanu na téma „Podmořský svět“ a „Cesta do vesmíru“.

Šup a najednou se rok přehoupl do svého posledního měsíce. Prosinec se nesl ve znamení víceméně tradičního programu – vánoční nákupy, mikulášská nadílka, zdobení stromečku a následné posezení u něj s předáváním dárků. Mimo obvyklých radostí předvánočního času nás čekala ještě návštěva kina (filmy „Gump“ a „Přání Ježíškovi“).

Přihlášení