Sledujte nás:

Zazvonil zvonec a listopadu je konec

Máme za sebou předposlední měsíc roku 2019, který, jak už to bývá zvykem u nás v Mateřídoušce, přinesl spoustu zajímavého. Rádi se teď s vámi na pár řádcích o naše zážitky podělíme.

Na začátku listopadu jsme si udělali radost výletem, a to ne jen tak ledajakým. Jeli jsme totiž vlakem na Hřebeny, kde jsme kromě krásné procházky v přírodě trávili čas i krmením zvířátek a hlavně opékáním výborných buřtů.

Sychravé podzimní počasí ale jinak pochopitelně není kdovíjak ideální pro venkovní aktivity. Proto jsme se snažili program zaplnit činnostmi odehrávajícími se takříkajíc pod střechou. Navštívili jsme kupříkladu kino a zhlédli filmy „Poslední aristokratka“, „Román pro pokročilé“ či „Přes prsty“. Také jsme viděli divadelní představení „O čisté planetě“ nebo „Velká pošťácká pohádka“. A aby té kultury nebylo málo, zúčastnili jsme se i vzdělávacího pořadu „Svět kolem nás – Írán“.

Kromě zábavy jsme ale měli i „reprezentační povinnosti“. Žáky ZŠ Sokolov, kteří k nám přišli na návštěvu, jsme provedli naším sokolovským stacionářem a sociálně terapeutickými dílnami a seznámili je s tím, jak to u nás chodí – co všechno vyrábíme a jak vyplňujeme náš čas v Mateřídoušce. To ale nebylo všechno, co se týče zmíněních „povinností“. V chodovské galerii, která se nachází v DDM Bludiště, jsme ještě prezentovali plody naší práce na výstavě Šikovné ruce. Výstavu jsme zahájili stejně jako v minulých letech vernisáží, která měla podobně úchvatnou atmosféru. Každý z hostů, a že jich bylo požehnaně, si jednak mohl poslechnout naše hudbení vystoupení, ale hlavně si mohl prohlédnout a v případě zájmu i zakoupit některý z našich výrobků. Každému, kdo tak učinil, velice děkujeme!

Z listopadových aktivit určitě stojí za zmínku i příprava Kozího parku v Děpoltovicích. Ta se odehrávala na statku Pegas, se kterým dlouhodobě spolupracujeme a Mateřídouška byla partnerem tohoto projektu. Klienti sociálně terapeutických dílen park vyzdobili malbami, aby se kozám i dětem v parku líbilo.

Přihlášení