Sledujte nás:

Říjnová Mateřídouška

Máme za sebou desátý měsíc roku 2019, který, jak už to bývá zvykem u nás v Mateřídoušce, přinesl spoustu zajímavého. Rádi se teď s vámi na pár řádcích o naše zážitky podělíme.

Na začátku měsíce se tety vychovatelky z našich stacionářů zúčastnily školení muzikoterapie a arteterapie. To abychom to měli při našich mateřídouškovských činnostech ještě pestřejší a zábavnější. A protože se nechceme nijak stranit světu, ale právě naopak rádi každému zájemci ukážeme, jak život v našem denním centru vypadá, zapojili jsme se do Dne otevřených dveří v rámci celorepublikového Týdne pro sociální služby. A Mateřídoušku v říjnu navštívili i senioři z Chodova a Nové Role, kterým jsme předvedli, jak písničkou vítáme podzim.

Kdo nás už nějakou dobu sleduje či čas od času čte naše každoměsíční povídání, ten dobře ví, že nejen rádi otevíráme naše dveře celému světu, ale s nemenším nadšením naopak do světa vyrážíme. V říjnu jsme se jeden den vypravili např. do zooparku v nedalekém Chomutově, abychom omrkli, jak se jednotliví zvířecí obyvatelé chystají na blížící se zimu. Jindy jsme zašli do knihovny, abychom se zde při besedě dozvěděli něco o „Rytířích a krásných dámách“, „Příbězích ukrytých v notách“ či si zkrátka zblízka prohlédli, jak to vůbec v knihovně funguje.

Abychom si odpočinuli a zrelaxovali se po všech těchto kulturních zážitcích, vyjeli jsme tak jako každý rok do aquaparku v německém Weiden. Protože nás v Mateřídoušce už je opravdu pořádná parta, museli jsme cestovat dokonce dvěma plnými autobusy! A když už se zmiňujeme o zážitcích…s koncem října je zejména ve Spojených státech spojen Halloween. I nám se tato tradice líbí, proto si pro nás tety připravily zážitkové dopoledne, při kterém jsme hráli různé strašidelné hry a plnili všemožné úkoly. Užili jsme si to náramně a nikdo z nás se nakonec ani moc nebál.

Přihlášení