Sledujte nás:

Červen u nás v Mateřídoušce

Prázdniny jsou tu a můžeme vám říci, že letos se na pořádný odpočinek opravdu těšíme, protože první pololetí roku 2019 bylo skutečně přeplněné akcemi. Nejinak tomu bylo v měsíci červnu. Pojďme si v rychlosti připomenout několik nejvýznamnějších událostí tohoto měsíce.

Zhruba v polovině měsíce jsme odcestovali do Krušných hor, konkrétně na Boží Dar, abychom zde strávili celý týden v rámci našeho rekondičního pobytu. Letošním tématem byl integrovaný záchranný systém (IZS). Postupně jsme se tak seznámili s tím, jak fungují hasiči, policie a zdravotníci. Sice jsme se o jedotlivých složkách IZS dozvídali zejména formou různých her, ale i tak nám je už jasné, že to není vůbec lehká práce. O to více si všech teď vážíme!

Jen, co jsme se vrátili z Božího Daru, představili jsme se na Dni pro sociální služby v Chodově. A abychom všem návštěvníkům Dne předvedli, že umíme nejenom pěkně vystupovat, ale jsme machři i přes vyrábění všeho možného, měli jsme s sebou stánek s výrobky z našich dílen.

Když už se bavíme o dílnách a vytváření výrobků, nesmíme zapomenout ani na naši cestu do německého města Irchenrieth, kde máme naše kamarády, kteří ve svých dílnách taktéž vyrábí spoustu pěkného. Provedli nás svým zařízením, ukázali nám, jak to tam chodí a my jsme jim za odměnu předvedli naše hudební vystoupení.      

No a protože v červnu končí školní rok, došlo na konci měsíce na předávání ocenění. Trochu jsme byli napnutí, ale dopadlo to dobře… Nikdo nepropadl, naopak všichni jsme byli pochválení za to, jak se celý rok snažíme! 

Přihlášení