Sledujte nás:

Co nám přinesl květen roku 2019?

Pokud jsme vám v minulosti sdělovali, že ten či onen měsíc byl nabitý k prasknutí všemožnými akcemi, nebylo to téměř nic v porovnání s letošním květnem – program pátého měsíce roku 2019 se vskutku povedl. Pojďme tedy bez dlouhého otálení k pravidelnému souhrnu.

Napříč celým měsícem nás provázely drobnější události jako např. návštěva kina (film „Teroristka), divadla („O hrochovi“ nebo loutky ve stacionáři) či beseda v knihovně („Bylo, nebylo“ nebo „Co vyprávějí souhvězdí“). Pochopitelně jsem se účastnili i pravidelných každoměsíčních aktivit jako je plavání v bazénu v K. Varech, canisterapie či muzikoterapie. Ty už zkrátka do našeho programu neodmyslitelně patří. Kromě těchto drobnějších radostí na nás však v květnu čekala celá plejáda akcí, na které budeme ještě dlouho vzpomínat.

Tou první, o které se zmíníme, byl charitativní koncert CrossFader na koupališti v Nové Roli pořádaný dýdžejskou trojicí Rolland, FeryBO a Scoop. Pánové si pro všechny přítomné hosty připravili sety k tanci a poslechu, aby podpořili Mateřídoušku v rámci veřejné sbírky. Děkujeme. A poděkování samozřejmě patří i všem ostatním přispěvatelům, kterým se k začátku června podařilo dát dohromady již neskutečných 427 tisíc Kč. Každému jednomu z vás jsem velice vděční!

Popojedeme. Tedy popojeli jsme – do Plzně na exkurzi do plzeňského pivovaru, abychom se zde dozvěděli mnoho zajímavého o historii i současnosti výroby piva. A co víc, mohli jsme i ochutnat, což vzhledem k teplému počasí doopravdy bodlo! Výlet jsme měli vyšperkovaný obědem v jedné z plzeňských restaurací. Zkrátka paráda.

Mnoho zajímavého jsme viděli i u nás doma, doslova za humny. Jednoho dne nás např. paní Bára z infocentra provedla po Karlových Varech a povědela nám něco o léčivých pramenech, lázních a tak. Sami na vlastní kůži jsme taktéž okusili onu léčivou moc zmiňovaných pramenů. Nebudeme vám lhát, reakce byly různorodé – někteří z nás si pochutnali, jiní moc ne. Ale jak se říká „tisíc lidí, tisíc chutí“.

Určitě vás nepřekvapí, že i v květnu jsme si zasportovali. DDM Chodov pro nás totiž uspořádal sportovní den. V rámci mnoha disciplín jsme si tak prověřili naší fyzickou kondici a poměřili vzájemně síly. Soutěžení nás obecně dost baví. A ví to i naše tety vychovatelky či strejdové vychovatelé, kteří pro nás nachystali cestu do Vintířova, kde jsme si zasoupeřili při hraní bowlingu.

Samozřejmě došlo i na kulturu. Jednak jsme navštívili výchovný koncert ZUŠ. S panem řezbářem Danem jsme společně pokračovali na projektu „Noemova archa“, v rámci kterého pomáháme s výrobou archy i vyřezáváním dřevěným zvířátek. Ale hlavně jsme zazpívali, zatančili a zarecitovali našim maminkám i dalším hostům u příležitosti Dne matek.

A ještě než se květen přehoupl do června, navštívili jsme dvakrát Boučí – jednou v rámci akce „Den dětí a koní“, podruhé při ozdravném třídenním pobytu. Obě návštěvy byly prostě skvělé. Boučí je malinká obec, která je tak trochu schovaná v lesích mezi Chodovem a Sokolovem, a pro kterou je, jak určitě již tušíte, typický chov koní. To pro nás byla úžasná zkušenost, protože jsme koníky mohli nejen pozorovat či je hladit, ale taktéž jsme s péčí o ně mohli pomoct paní Zemanové, která nás na svém statku nechala zadarmo bydlet. Kdo by během našeho pobytu dorazil do Boučí, viděl by nás například kydat stáje, měnit vodu ve žlabech či stěhovat slámu. Byli jsme zkrátka poctiví statkáři! K tomu si přičtěte procházky po krásném okolí, opékání buřtů a spousty různých her a vyjde vám z toho pobyt, o kterém si budeme ještě hodně dlouho vyprávět!

Přihlášení