Sledujte nás:

Rok 2019 je tu!

Není to zdaleka poprvé a určitě ani naposledy, kdy si opět říkáme – ten čas ale ukrutně letí! Než jsme se stihli pořádně rozkoukat v roce 2018, už tu máme 2019ku. Ale žádná smutná povzdechnutí nejsou na místě, protože nás i letos jistojistě čeká mnoho zajímavého a hlavně zábavného. Však nám to hned dokázal leden.Pokud bychom měli první měsíc nového roku nějak nazvat, neudělali bychom jistě chybu, kdybychom sáhli po slově „kulturní“. Hned vám prozradím, co tím mám na mysli.

Začátkem ledna jsme se zapojili do Tříkrálové sbírky. Nachodili jsme se pěkných pár kilometrů po Sokolově a když jsme nakonec odevzdávali kasičku s vybranými dary, krásně cinkala a div že nepraskla, jak byla napěchovaná. I v tomto roce k nám do zařízení budou chodit naši medvědí kamarádi. Že vám něco uteklo a nevíte, o kom že to mluvíme? Pochopitelně myslíme chundelaté Leonbergery, psy, co se s medvědy bez obav mohou svou velikostí poměřovat. Ovšem ani trochu se jich nemusíme bát, vždyť jsou to takoví dobráci! Jejich páníček, pan Stránský, si je opravdu dobře vycvičil. A hlavně díky tomu na ně můžeme lehat, mazlit se s nimi, drbat je…prostě zmínění dobráci.

Svojí porci zážitků a nových poznatků si mohli užít i rodiče. Paní Mgr. Havlíčková si pro ně totiž připravila kurz arteterapie, terapeutickou metodu využívající výtvarnou tvorbu k podpoře zdraví, seberozvoje a růstu. A zkrátka nepřišli ani naši zaměstnanci stacionáře, kteří se zúčastnili víkendového školení tzv. preterapie. Jedná se o metodu, která je velkým přínosem v oblasti psychoterapie. Preterapie je založená na principu zrcadlení, což znamená, že terapeut pacientovi/klientovi zrcadlí to, co vnímá. Určitě je vám jasné, že se jedná o velice užitečný přístup.

V úvodu jsme se kasali, kolika všemožných kulturních akcí jsme se v lednu zúčastnili a zatím jsme jich mnoho nezmínili, viďte. Jak se říká, to nejlepší jsme si šetřili na konec našeho krátkého vyprávění. Jednou nám do stacionáře zavítalo loutkové divadlo, aby nám sehrálo „pimrplové divadlo“. To jindy k nám na návštěvu přišly děti z mateřské školy a tentokrát jsme to byli my, kdo obstarával pro hosty zábavu. Předvedli jsme něco málo z naší hudební zásoby a dětem zazpívali. Podle všudypřítomných úsměvů si skromně dovolíme uzavřít, že se vystoupení opravdu povedlo. Kdo nás sleduje již nějakou dobu, tomu už je jasné, že si návštěvy kin či divadel velice užíváme. A kdo by během ledna zavítal do KASS Chodov na novoroční koncert pěveckého kvarteta Bohemia Voice, ten by měl k dispozici zcela jednoznačný důkaz v podobě našich rozzářených očí a širokých úsměvů. Naši přátelé z Bohemia Voice si pro nás letos opět připravili průřez vlastním repertoárem. A i tentokrát jejich vystoupení vyvolalo doslova taneční party pod pódiem. Zkrátka když se dobře bavíme, rádi u toho i tančíme…a nebojíme se to všem předvést!

Přihlášení